Office Building in Almere by UN studio

UN_office3, originally uploaded by hc gilje.

(Slideshow of more images of the building here)

In Responsive Environments by Lucy Bullivant I read about the office building designed by UN studio in Almere, Holland. It looks relative normal on the outside with a silver/grey facade, but it has two openings leading into a spectacular colorful courtyard: the facade of the inner courtyard is covered with a magnetic film which makes the walls change color according to the light and from which angle you look. I had the chance to experience the building in december 2006.

More info

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: